ID: 11646
Advertentie ID: #11646 is toegevoegd aan uw verlanglijst.
Tuinkruiden - Ontwerp Wouter Stips.
€5,90
Geen aanbiedingen geplaatst
Omschrijving
Tuinkruiden
Ontwerp Wouter Stips.
Kennismaking met buitenlandse gerechten en de nostalgische vreugde, die velen beleven aan kweken van kruiden brengen ze weer in onze keukens. Ze zijn ook steeds beter verkrijgbaar in groentewinkels.
Uitgave van Voorlichtingsbureau voor de Voeding en Stichting Propaganda Groenten en Fruit, met medewerking van het Ministerie van Landbouw en Visserij.
Door de eeuwen heen zijn er kruiden verbouwd en verwerkt. Ze werden oorspronkelijk gebruikt door kruidendokters als geneesmiddel; aan sommige kruiden werd een bepaalde toverkracht toegeschreven en in het volksgeloof speelde kruiden een bepaalde rol. Tegenwoordig zien we het kruid nauwelijks meer als een medicijn of wondermiddel, maar gebruiken we het met hernieuwde vreugde in de keuken.
Voordat de specerijen hun intrede in West-Europa deden, kruidde men vele gerechten met de inheemse kruiden. Maar toen in de 17e eeuw een levendige handel ontstond tussen Oost en West verdrongen specerijen als peper, nootmuskaat, foelie en kruidnagel de vaak minder sterk uitkomende smaak van de inheemse kruiden. Peterselie en selderij zijn in ons land de bekendste en meest gebruikte tuinkruiden. Maar kent u ook pimpernel, en lievevrouwebedstro?
Probeer ook eens minder bekende kruiden, maar wees er in het begin niet te royaal mee. Wen voorzichtig aan smaak en geur, die het beste tot hun recht komen wanneer de kruiden zo vers mogelijk en op het laatste gesneden aan het gerecht worden toegevoegd. Koken met kruiden geeft gerechten een heel persoonlijk tintje.
Hoe u tuinkruiden zelf kunt kweken en tips voor het bewaren, staan bij de beschrijving van ieder kruid.
ZO GOED ALS NIEUW
Verz.kosten koper
Ontwerp Wouter Stips.
Kennismaking met buitenlandse gerechten en de nostalgische vreugde, die velen beleven aan kweken van kruiden brengen ze weer in onze keukens. Ze zijn ook steeds beter verkrijgbaar in groentewinkels.
Uitgave van Voorlichtingsbureau voor de Voeding en Stichting Propaganda Groenten en Fruit, met medewerking van het Ministerie van Landbouw en Visserij.
Door de eeuwen heen zijn er kruiden verbouwd en verwerkt. Ze werden oorspronkelijk gebruikt door kruidendokters als geneesmiddel; aan sommige kruiden werd een bepaalde toverkracht toegeschreven en in het volksgeloof speelde kruiden een bepaalde rol. Tegenwoordig zien we het kruid nauwelijks meer als een medicijn of wondermiddel, maar gebruiken we het met hernieuwde vreugde in de keuken.
Voordat de specerijen hun intrede in West-Europa deden, kruidde men vele gerechten met de inheemse kruiden. Maar toen in de 17e eeuw een levendige handel ontstond tussen Oost en West verdrongen specerijen als peper, nootmuskaat, foelie en kruidnagel de vaak minder sterk uitkomende smaak van de inheemse kruiden. Peterselie en selderij zijn in ons land de bekendste en meest gebruikte tuinkruiden. Maar kent u ook pimpernel, en lievevrouwebedstro?
Probeer ook eens minder bekende kruiden, maar wees er in het begin niet te royaal mee. Wen voorzichtig aan smaak en geur, die het beste tot hun recht komen wanneer de kruiden zo vers mogelijk en op het laatste gesneden aan het gerecht worden toegevoegd. Koken met kruiden geeft gerechten een heel persoonlijk tintje.
Hoe u tuinkruiden zelf kunt kweken en tips voor het bewaren, staan bij de beschrijving van ieder kruid.
ZO GOED ALS NIEUW
Verz.kosten koper