ID: 11789
Advertentie ID: #11789 is toegevoegd aan uw verlanglijst.
Koken op het Hogeland in de keuken van Dick Soek gesigneerd
€40,00
Geen aanbiedingen geplaatst
Omschrijving
Details Titel: Koken op het Hogeland Mediatype: Boek Bindwijze: Paperback Taal: Nederlands Aantal pagina's: 112 Koken ISBN/ISBN13: 9789090124711
Met opdracht van o.a. Dick Soek
Niet ver van de haven van Lauwersoog staat in het dorp Leens het restaurant 'Schathoes Verhildersum' dat ook buiten de provincie een naam heeft. Hier wordt zo veel mogelijk gekookt met de producten van het land en de zee, zodat de recepten alles te maken hebben met Groningen en Groningse producten, zonder meteen streekgerechten te worden. Behalve aan de recepten wordt in dit boek veel aandacht besteed aan het waarom in de receptuur, de invloed van diverse componenten op het bedoelde smaakeffect, keuze van leveranciers om juist die bepaalde, gewenste kwaliteit. Soek is in zijn kookstijl sterk beinvloed door de Italiaanse en Franse keuken maar laat zich ook inspireren door de kookstijl van de Groninger borgen enz. Voor hobby-koks met enige ervaring een zeer leerzaam boek vol informatie, duidelijke receptuur en geillustreerd met prachtige grote en kleine sfeervolle zwartwitfoto's. Tot slot enkele basisrecepten en een alfabetisch register.
Met opdracht van o.a. Dick Soek
Niet ver van de haven van Lauwersoog staat in het dorp Leens het restaurant 'Schathoes Verhildersum' dat ook buiten de provincie een naam heeft. Hier wordt zo veel mogelijk gekookt met de producten van het land en de zee, zodat de recepten alles te maken hebben met Groningen en Groningse producten, zonder meteen streekgerechten te worden. Behalve aan de recepten wordt in dit boek veel aandacht besteed aan het waarom in de receptuur, de invloed van diverse componenten op het bedoelde smaakeffect, keuze van leveranciers om juist die bepaalde, gewenste kwaliteit. Soek is in zijn kookstijl sterk beinvloed door de Italiaanse en Franse keuken maar laat zich ook inspireren door de kookstijl van de Groninger borgen enz. Voor hobby-koks met enige ervaring een zeer leerzaam boek vol informatie, duidelijke receptuur en geillustreerd met prachtige grote en kleine sfeervolle zwartwitfoto's. Tot slot enkele basisrecepten en een alfabetisch register.